2024.04.19.
CímlapCivilek

Újra NORDIC WALKING túra Törökszentmiklóson!

Az előző esztendőkhöz hasonlóan, idén ismét csatlakozott a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület a Botra fel! Nordic walking túra programhoz, melyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSz) fog össze.

A Botra fel! 22 településen egyszerre mozgatja meg május 20– án, nem csak a cukorbetegeket. Ezért várják mindazok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák ezt a sportot, mely kortól, nemtől függetlenül, gyengébb fizikum mellett is végezhető.

Törökszentmiklóson Buzás Sándorné Jusztikánál lehet jelentkezni, a +3630/373-9499 telefonszámon. A gyülekező az Ipolyi Közművelődési Központban lesz május 20 – án 13.30 – kor, ahonnan 14.00 – kor indulnak tovább a nordic walking túra helyszínére, a Galambos Parkba. A nordic walking mozdulatait Törökszentmiklóson is szakképzett edzők fogják bemutatni, és segítséget is nyújtanak az elsajátításához is. A sportág lényege, hogy egy pár speciális bot, és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon lehet fejleszteni az állóképességet, az izomerőt, a mozgáskoordinációt. A skandináv gyaloglás megkezdése előtt, és a túra végén is, igény szerint vércukormérést végeznek a résztvevőknél. Ezzel egyrészt ellenőrzik, hogy mindenki megfelelő állapotban van az aktív mozgás megkezdéséhez, másrészt a séta utáni értékből egyértelműen kiderül az intenzív testmozgás jótékony hatása, hiszen akár jelentős vércukorszint-csökkenés is elérhető ezzel a mozgásformával.

Szóljon hozzá!