2024.04.20.
CímlapHírekSport

Törökszentmiklóson tartják a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség közös 2022/2023-as Országos, Egyesített Kézilabda Bajnokság III. fordulóját

Most szombaton különleges sportesemény lesz városunkban. A Székács sportcsarnoka ad otthont a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség közös 2022-2023-as ORSZÁGOS, EGYESÍTETT KÉZILABDA BAJNOKSÁG III. fordulójának. A torna fő célja versenylehetőség biztosítása az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, mely egyben felkészülés is a berlini Speciális Olimpia Nyári Világjátékára.

Az esemény a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség, Szloska Krisztián elnök, valamint az MKSZ Parasport Albizottságának támogatásával valósulhat meg.

A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettre készséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte. A magyar sportolók a legutóbbi Nyári Világjátékokon, Abu Dhabiban, 2019 márciusában összesen 69 érmet szereztek. A következő Nyári Világjátékokat Berlin rendezi, 2023-ban, amelyre a magyar egyesített férfi kézilabda válogatott is nagy erőkkel készül. Az MKSZ-MSOSZ együttműködése: A két szervezet évek óta sikeresen működik együtt. Sportszakmai kérdésekben és anyagi támogatásban egyaránt számíthatnak a speciális olimpikonok a kézilabda szövetség közreműködésére.

A szombati törökszentmiklósi helyszín menetrendje a következő:

09:00-09:20, Gyülekező a csarnokban

09:30-09:40, Ünnepélyes megnyitó

09:50-15:30, Csoportmérkőzések

15:30-16:00, Eredményhirdetés

A torna természetesen nyilvános, minden érdeklődőt, kézilabda rajongót, szurkolót szeretettel várnak!

Szóljon hozzá!