2024.04.27.
CímlapHírekÖnkormányzat

Megszűnhet a bölcsődei várólista Törökszentmiklóson

A környező településeken élő családok gyermekei is jelentkezhetnek az intézménybe

Ha az intézmények sorát tekintjük Törökszentmiklóson, akkor az egyik, amire méltán büszke a város az a bölcsődéje. Nem véletlenül. A 3 éven aluli kisgyermekek nevelésével, gondozásával foglakozó Törökszentmiklós Városi Bölcsőde már kétszer nyerte el a Családháló díjat, és lett az év bölcsődéje. Kisgyermek gondozóik munkáját is több alkalommal ismerték el, a tavalyi esztendőben például Pedagógus Oscar – díjjal. És ez az intézmény most tovább bővül.

Eddig 54 gyermeket tudott évről évre felvenni a bölcsőde, ez a 2023/2024 – es nevelési évre várhatóan 52 fővel bővülhet, köszönhetően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatának. Az elnyert támogatásból, és önkormányzati önerőből új, modern, korszerű, 4 csoportos, 52 férőhelyes bölcsődei épülettel bővül az intézmény. Ez nem csak a helyi bölcsődei várólistát szüntetheti meg, de lehetőséget nyújt arra is, hogy a környező településeken élő családok gyermekeit is fogadni tudja majd az intézmény.

A bölcsődei igényfelmérés a 2023/24 – es nevelési – gondozási évre március 1 – én kezdődik, és egészen április 15 – ig tart. A beiratkozás, és az igények jelzése on-line, a bolcsode.tmiklos@gmail.com email címre és személyesen is történhet, illetve telefon érdeklődhetnek: 56/390-251 vagy 20/777-8503.

A jelenlegi építőipari árak folyamatos emelkedése nem könnyítette meg a kivitelezést, ennek ellenére az építkezés ütemtervnek megfelelően halad. Ehhez szükség volt arra is, hogy Magyarország Kormánya Törökszentmiklós Városi Önkormányzat két ráemelési kérelmét is elfogadta a pályázat kapcsán. Így összességében 936 105 953 forint pályázati, és mintegy 345 millió forint önkormányzati forrásból épül a bölcsőde új épülete. Az új épület a városközpontban a Batthyány és a Szemere Bertalan utcák közötti telken, a Tanuszoda mellett épül, a sikeres közbeszerzési eljárást követően 2022 tavasza óta.

Az építkezés jelenleg már 60% – os készültségi szintnél tart. A műszaki átadás-átvétel április végén kezdődhet.

forrás Markót Imre facebook oldala

Szóljon hozzá!