2024.04.23.
CímlapCivilekHírekProgram ajánló

Hagyomány a divatban

Hagyomány a divatban címmel 3 napos képzési program indul Törökszentmiklóson az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesületnél, Molnár-Madarász Melinda vezetésével. Jelentkezni március 20 – ig lehet, online űrlap kitöltésével. Ezzel a képzéssel szeretnék a kézműves területeken alkotó embereket segíteni gondolataik kifejezésében, pályázatokra beadott terveik megrajzolásában és a céltudatos szakmai tervezésben.

Kiknek ajánljuk? Akiket érdekel a divattervezés, szeretnék megtanulni, hogy ötleteiket rajzolják le, és szeretnének saját ihletésű ruhákat tervezni. Melinda a Reka Darida Foundation volt ösztöndíjasa, a Meyke fashion tervezője, most az ő szavaival csábítunk mindenkit, aki még bizonytalan. „A képzés célja, hogy betekintést nyújtsak a divattervezői szakma alapjaiba és segítsem a résztvevőket saját szakterületükön a népviseletből inspirálódó tervezéses gondolkodás elsajátításában. A három nap alatt elméleti és gyakorlati módon is megismerkedünk a tervezés fázisaival, folyamatával. A képzés alatt a résztvevők egy nagyon gyakorlatias, a szakmában könnyen alkalmazható divatgrafikai alapot sajátíthatnak el. Megtanulják ruha ötleteiket, kollekciójukat rajzban kifejezni, ami segítséget nyújt a képzésen résztvevőknek a különböző pályázatokon való részvételhez. A képzés 2023. március 31-április 2 – a között zajlik majd, az egyesület Alkotóházában, Törökszentmiklóson.

Cél tehát a hagyomány modern ruhatárba való átemelése, ennek a folyamatnak az oktatása, rajzi formába öntése. Molnár-Madarász Melinda „Meyke“, divattervezőként a magyar népművészet változatos történelmi tájegységeinek jellemzőit és sokszínűségét használja alkotásaiban. A mai modern nő számára készíti variálható ruháit. 

A program támogatói: Reka Darida Foundation és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége.

Bővebb információ a 0630/402-8383 – as telefonszámon kérhető.

Szóljon hozzá!