2024.04.19.
CímlapHírekKultúraProgram ajánló

Magyar konyha, cipészek, és családfakutatás szerepel az IKK programjai között

Valamennyi program helyszíne a Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény

A magyarországi szabadtéri főzőverseny és főzőfesztiválok „atyja” Csányi Sándor, a „gulyáskirály” tart előadást a Törökszentmiklósi Értékek Klubja januári összejövetelén, január 24 – én. A téma nem is lehetne más, mint a régi magyar konyha. És miért, mert nem szabad, hogy elfelejtődjenek a hazai ízek. Helyszín a Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény.

Január 25 – én szerdán Radeczky Erzsébet CSODÁLATOS CIPÉSZVILÁG – Hajdan volt mesterek Törökszentmiklóson c. emlékkönyv kéziratának lesz a bemutatója szintén a helytörténeti gyűjteményben. „A cipész szakma örökösei vagyunk, de ez az örökség nem jár automatikusan! Alaposan meg kell dolgoznunk érte!” – fogalmazta meg Radeczky Erzsébet a cipészes múltmentő kutatás „zászlóvivője”. A törökszentmiklósi Gácsi Lajos Gyula cipész lányaként 2020 óta végez kutatást a helyi cipészek életéről, munkásságáról.

Január 26 – án a Családfakutató Kör ismét várja az érdeklődőket. A téma: családtörténeti források, dokumentumok a múzeumban. Előadó: Héja László helytörténetkutató. A Családfakutató Kör vezetője Csőke Tibor helyismereti könyvtáros.

A közelmúltban pedig már elkészült a helytörténeti gyűjtemény önálló weboldala is: https://bbhgy.hu/

Szóljon hozzá!