2024.05.09.
CímlapCivilekHírlap

Az Idősek Klubja várja az új jelentkezőket!

A Törökszentmiklósi Szociális Szolgáltató Központ egyik szolgáltatása az Idősek Klubja biztosítása, amelyből a városban négy működik. Várjuk minden kedves nyugdíjas jelentkezését, akik szívesen tartoznának egy barátságos, fiatalos, lendületes, közösségszerető kis csapathoz. Az Idősek Klubjában a részvétel kötetlen, akkor jön be, amikor szeretne, és nyitvatartási időn belül addig marad, ameddig kedve tartja, az is megoldható, ha csak rendezvényekre szeretne bejönni. A klubtartózkodás díjtalan. Nyitvatartási időben szeretettel várjuk látogatását, érdeklődését!

Nyitvatartási idő: Hétfő-csütörtök 7.30-14.00, Péntek 7.30 – 12.00

Szolgáltatásaink:

– Szabadidő hasznos eltöltése: kreatív foglalkozások, könyvek, sajtótermékek, társasjátékok, kártya, egyéni-csoportos foglalkoztató és fejlesztő jellegű programok,

– Kirándulások: évente szervezünk a 4 klub tagjainak fürdőlátogatást, a Bartai iskolába szoktunk kimenni, idősek napja, ez mind zenés rendezvény főzéssel egybekötve, illetve kisebb nagyobb kirándulást igény szerint.

 – Rendezvények: minden hónapban van valamilyen rendezvényünk, van, amikor a 4 klub együtt tartja, van mikor külön. Pl: pótszilveszter, farsang, nőnap, húsvét, anyák napja, pünkösd,

– Ismeretterjesztő előadások: egészségügyi, bűnmegelőzési, gyógynövény bemutató,

– Kiállítások, múzeumlátogatások: helyi kiállítások megtekintése az IKK-ban, ill. másik városban egy kirándulás alkalmával,

– napi 1xétkezés igény szerint

– személyszállítás (az otthona és a klub között)

– ügyintézésben való segítségnyújtás (gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzésében segítségnyújtás, postai befizetés, bevásárlás, hivatalos ügyek)

– rendszeres, alapvető egészségügyi tanácsadás (vércukor-, vérnyomásmérés)

Cím: I. számú klub 5200 Törökszentmiklós Almásy út 23.                    Tel: 56/390-492

        II. számú klub 5200 Törökszentmiklós Bartai út1/a.                       Tel: 56/ 393-343

       III. számú klub 5200 Törökszentmiklós Kossuth Lajos utca 251.        Tel: 56/390-164

       IV. számú klub 5200 Törökszentmiklós Kertész út 2.                        Tel: 56/390-304

Várunk mindenkit szeretettel, érdeklődjön személyesen vagy a fenti elérhetőségeken.

Táncolni, énekelni, élni sosem késő” – a TSZSZK dolgozói

Üzenetek klubba járóktól:

Fehérné Fejér Rozália:

2005 óta, mióta a IV. Klub megnyitotta kapuit, én klubtag vagyok. Férjem halála után magányosan éltem, egyedül éreztem magam. Mivel szeretem az emberek társaságát, így jelentkeztem a klubba.

Első pillanattól kezdve otthon éreztem magam. Úgy éreztem, otthon vagyok. A társaim és a gondozók, akiket nagyon szeretek, mindent megtesznek értünk. Napi problémáink intézésében nyújtanak segítséget. Sokat foglalkoznak velünk, tartalmas foglalkozásokkal töltik meg napjainkat.

Különböző rendezvényeket is szerveznek, ahol én még 92 évesen is szerepelni szoktam. Sőt még a Polgármester urat is meg szoktam táncoltatni, ha részt vesz a rendezvényen.

Egy szép, kis igaz történet – Szeretettel: Szalontai Istvánné

Hét évvel ezelőtt életünk nagy döntése előtt álltunk. Családi ház kerttel – már sok és nehéz munka volt 75 évesen. Teljes változtatásra volt szükségünk.

Egy jó tanács alapján, a Törökszentmiklós Idősek Házáig jutottunk, ahol egy kényelmes lakást és klubhelyiséget is találtunk. A lakást azóta megszerettük, a klubban pedig jó társaságot találtam a szabadidő eltöltésére, és a gondozók gondoskodását is szívesen fogadtuk.

Az évek alatt sok kiránduláson vettünk részt, és itt a klubban is sok mulatságot tartunk, amit a gondozók az évszaknak megfelelően és az adott ünnephez igazítva szépen feldíszítenek. Újévkor, Húsvétra, anyák napjára, illetve közös névnapokra a gondozók nagyszerű és vidám műsort állítanak össze, amit mi tagok elő is adunk. Van sok nevetés, vígság!

Kné:

Egyedül maradtam, nehéz volt a magány, az egyik klubtársam unszolására döntöttem úgy, hogy felkeresem I. sz. Idősek klubját, már az első napon megragadott az ott lévő hangulat. Ebben a közösségbe találtam meg a számításom, tiszteljük, szeretjük, támogatjuk egymást. A konfliktust elkerüljük, kiküszöböljük. A hétköznapokon foglalkozásokon veszünk részt, amivel az agyunkat tornáztatjuk, átmozgató torna is szokott lenni, és jókat nevetünk egy-egy mozdulaton. Sűrűn van rendezvényünk, ahol kikapcsolódunk a hétköznapokból, problémáinkból, sokáig emlegetjük milyen jó volt.

Őz Judit

Szóljon hozzá!