2024.07.27.
CímlapHírek

Hivatalosan is elkezdődött az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának építése

Törökszentmiklós határában június 20-án megtartották az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás között épülő szakaszának projektindító sajtóeseményét. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a Duna Aszfalt Projekt Zrt. valósítja meg. A 34,29 kilométer hosszúságú út 25,5 kilométeren új nyomvonalon épül Törökszentmiklós és Kisújszállás között, míg 8,7 kilométeren, a Kisújszállás elkerülőnél a meglévő kétsávos szakasz bővítése történik meg. 

Közel 140 milliárd forintból épül meg a 34 km

Az előkészületi munkálatok már néhány hónapja tartanak, melyet mi, törökszentmiklósiak is tapasztalunk. A mintegy 34,5 km-es szakasz, közel 140 milliárd forintból valósul meg. Törökszentmiklós esetében Surjány előtt új le- és felhajtást biztosító csomópont létesül, melybe a gyorsforgalmi út déli oldalán végigfutó aszfaltozott szervízúton a ballai felüljárótól is el lehet majd jutni. Ezzel, ha nem is közvetlen közbenső csomóponton keresztül, de a Táncsics út felől is elérhető lesz majd az M4. Ami szintén jó hír számunkra, hogy a beruházáshoz kapcsolódóan több csatlakozó útszakasz is felújításra kerül, így a Kossuth Lajos utca MOL kúttól keletre eső szakasza egészen a Surjányi csomópontig – tájékoztatott Markót Imre polgármester.

Az M4 új szakasza a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében 2022 februárjában átadott Abony-Törökszentmiklós szakasz folytatásaként, 2×2 sávos autóútként épül a Kisújszállás elkerülő végig. Kenderes térségében komplex pihenőhelyet alakítanak ki töltőállomással, Bartapusztánál egyszerű pihenő lesz tengelysúly mérő hellyel. A szakaszon 11 aluljáró és 2 felüljáró épül – olvasható az Építési és Közlekedési Minisztérium által kiadott sajtóközleményben.

A június 20 – i sajtótájékoztatón Nagy Bálint az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő és Hubai Imre a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke is részt vett. Nagy Bálint elmondta, a hiányzó, a Kisújszállástól Berettyóújfaluig tartó, 60 kilométernél valamivel hosszabb szakasz esetén is elkezdődött a tervezés és az előkészítés.

Hubai Imre jelezte, az M4-es Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét 95 kilométer hosszúságban szeli majd át, „amire 50 éve várnak” – jelentette ki. Hozzátette, a Törökszentmiklós-Kisújszállás szakasz kivitelezése Fegyverneket, Kenderest, Kisújszállást és Karcagot tehermentesíti majd.

Szóljon hozzá!