2024.05.05.
CímlapHírlapVárosi Média

Ilyen volt a gyereknap Törökszentmiklóson

Új helyszínen, a Klein-Lábassy Kultúrkúria udvarán várta a családokat Törökszentmiklós Városi Önkormányzat és az Ipolyi Közművelődési Központ.

A Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület sok-sok sütivel és pogácsával, az IKK Szülői Klub tagjai palacsintával, a Társasjáték Klub játékokkal, a LUFIGURA cukorágyúval, lufi hajtogatással fogadta a gyerekeket. Lehetett nemezelni és gyöngyözni az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesülettel, szélforgót, békát és cukorkatartót készíteni a  Kézműves Örökség Egyesülettel, az EFI iroda egészségügyi szűrésekkel várta a felnőtteket. Volt ugrálóvár, sergő, jókedv, móka, kacagás. Fellépett a Reni Zumba Dance, a Dalma Dance Club SE törökszentmiklósi csoportjai, az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes, és sokak örömére a Kicsi Gesztenye Klub.

A legnagyobb újdonság azonban a Tehetségek Pódiuma nevet viselő Ki Mit Tud volt.

Négy kategóriában, három korcsoportban összesen 32 gyermek lépett fel a Tehetségek Pódiumán. Szólótánc, csoporttánc kategóriában – figyelembe véve a kategóriában indulók számát és a korcsoportok arányát – a zsűri nem adott ki helyezést. Valamennyi fellépő kiemelkedő szerepléséért emléklapot kapott: Varga Hanna, Balogh Szilvia, Kiss Lilla, Fazekas Nelli, Horváth Regina, Nagyistván Zorka, Dancza Viktória, Iski Hanna, Komócsin Elizabet, Balogh Zsófia, Fazekas Kitti, Pintér Dóra, Szekeres Lotti, Kozák Janka, György Zsófia, Lakatos Hédi, Kovács Nóra, Prigl Szófia, Rab Ildikó, Sándor Boglárka, Bezzegh Elina, Göblyös Melinda, Tóth Enikő és Varga Eszter.

Béres Lili táncprodukciója különdíjban részesült.

A vers és próza kategóriában Sztojka Márkó és Varga Béla János az emléklap mellett ajándékot vehetett át. III. lett Kiss Kinga 3. osztályos tanuló (Szolnok, Kőrösi Á. I.), II. helyezést ért el Varga Hanna 2. osztályos tanuló (Szolnok, Tiszaparti Á. I.), I. díjban részesült Molnár Luca Fruzsina 4. osztályos tanuló (Törökszentmiklós, Kölcsey Á. I.). A csoportos produkciókat bemutató csapatok ajándéka 1-1 torta volt, a szólóban fellépők valamennyien ajándékokat kaptak a felajánlások alapján gyermeknap révén.

A zsűri megköszönte a szülők támogatását, a felkészítő tanárok: Végh Nóra, Szekeres Andrea, Csordásné Fejes Renáta, Gere-Deák Edina, Réviné Gulyás Anita munkáját. Az értékelés kitért arra is, hogy a tehetség fogalmának meghatározása ma már magában foglalja a motiváltságot, a lelki érettség, a szorgalom, a kitartás fokát, a vállalkozói készséget. A legfontosabb az, hogy a tevékenységet örömmel végezze.

A tehetséges ember nem a sikerért, az elismerésért dolgozik, hanem szinte belefeledkezik munkájába, örömmel tölti el kedvelt tevékenysége. A tehetséges ember feltétlen pozitívan hat környezetére, jobbá teszi azt. A zsűri megemlékezett arról is, hogy a gyermeknap most egybeesett a pünkösdi ünneppel, amikor sok keresztelés is történik a gyülekezetekben. Ott elhangzik a gyermek felett az az áldás, hogy növekedjék fel Isten dicsőségére, embertársai javára és szüleinek örömére. A tehetség fogalma meghatározásában visszaköszön ez a jókívánság és belső vágy: tehetségével jobbá tenni a környezetét.

Támogatók az ajándékok átadásához:

– Törökszentmiklós Városi Önkormányzat

– Ipolyi Közművelődési Központ

– Szőke-Papír

– KÉSZ Törökszentmiklósi Csoport

– Nádudvari István

Szóljon hozzá!