2024.05.05.
CímlapHírek

Jó ütemben halad az M44-es gyorsforgalmi út zárószakaszának építése

Folyamatosan dolgoznak az M44-es utolsó, 32,2 kilométeres szakaszán a szakemberek. A projekt jelenleg ütemterv szerint halad, a gyorsforgalmi út Kecskemét−Szentkirály szakaszának szerződés szerinti műszaki átadására várhatóan 2025 tavaszán kerül sor. E beruházás összeköttetést biztosít Békés, Bács-Kiskun, és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye között, illetve vármegyénk déli részéből az M5-ön keresztül a fővárosig eljuthatunk rajta – írja a magyarepitok.hu.

Szinte a teljes szakaszon elkészült a földmunkaszint, a szakasz jelentős részén a javító-, és védőréteg készítése zajlik. A keresztező villanyvezetékek nagyobb része kiváltásra került, illetve a szakaszon haladó FGSZ vezetéket is kiváltottuk, ennek műszaki átadása is megtörtént – ismertette Pál József, a kivitelező projektvezető-helyettese.

A projektben egy különszintű csomópont is épül a 441-es és az M44-es találkozásánál. Az épülő műtárgy gerendáinak beemelésére április közepén került sor. A projektben további 13 műtárgy épül, ezek nagy részénél már a hidak alapozása, szerkezeti cölöpözése elkészült, az alépítményi munkák az ütemezéseknek megfelelően haladnak. Miután elkészül a főpálya beton burkolat alapjának próbaszakasza, a kiértékelést követően sor kerül a burkolat alap építésére, és a nyár folyamán az aszfalt alapréteg beépítése is elkezdődik.

A 441-es számú főút az épülő M44 gyorsforgalmi út felett vezet majd át. Az úton tovább folytatódnak a híd építési munkálatai, illetve folyamatosan halad a 441-es nyomvonalának a töltésépítése is, továbbá a déli (kecskeméti) oldalon megkezdődtek a leendő körforgalom szegélyépítési munkái.

Az M44 gyorsforgalmi út Kecskemét−Szentkirály szakaszának építése mellett párhuzamosan zajlik a 441-es főút felújítása, amely keresztezi az M44 gyorsforgalmi utat.

Szóljon hozzá!