2024.04.26.
CímlapHírekKultúraProgram ajánló

Tündérek találkozása Törökszentmiklóson

Izgalmas utazásra invitál mindenkit az Ipolyi Közművelődési Központ Törökszentmiklóson. A hidegségi születésű nemzetközi szépségkirálynő Blága Tünde Hidek korona című könyvbemutatója lesz, majd Wass Albert életművében merülhetünk el, Tündér a rengetegből című darab jóvoltából.

Könyvbemutató, és zenés irodalmi est, ez vár tehát ránk április 25 – én. Először megismerhetünk egy gyimesi csángó lányt, Blága Tündét. Tünde a  Hidegségből származik. Ahogyan Peller Mariann megfogalmazta:

Tünde egy igazi, mesebeli faluba született, ahol csak nagyon kevesek mertek akkorát álmodni, mint ő”

A modellvilágban elért sikereit, tapasztalatait a Hideg korona című könyvében írta meg, melynek címe származására is utal. 2019 – ben ő lett Miss Earth Hungary, Miss Earth versenyen ő képviselte Magyarországot a Fülöp-szigeteken, míg egy másik versenyt – Miss Charity – szintén magyar színekben meg is nyerte Tajvanon. Könyvét Kincses Zoltán szerkesztette, aki korábban már színpadra vitt egy monodrámát Gulyás Erika főszereplésével Tündér a Funtinelről címmel, ami Wass Albert műveinek felhasználásával és újragondolásával született meg.

A darabban a Funtineli boszorkány főhőse, Nuca /Gulyás Erika aki nem mellesleg törökszentmiklósi/ szemével tekintünk Wass Albert életművére. Nuca szólaltatja meg Wass Albert gondolatait a hitről, a magányról, a szeretetről, Isten kereséséről. Nuca, a tündérünk ott lakik ahonnan Tünde származik. Itt az összefonódás a könyvbemutató, és a darab között.

A művészbarátok, mint Zsombok Réka – Zséka, Trabach Veronika, és Hupczej Heni színesítik majd ezt az estét. 

Szóljon hozzá!