2024.04.19.
CímlapSportVárosi Média

Nehéz győzelem a hazai nyitányon

A tavaszi szezon első hazai mérkőzésén a középmezőny elejéhez tartozó Jánoshida csapata érkezett a Puskás Ferenc útra.

A hazai csapat kezdte el a meccset és rögtön helyzetbe is került. A 10. percben egy hosszú indításra kifutott kapusunk, és bár beleért a labdába, azt kézzel tette, így Kiss Zalánnak a játékvezető felmutatta a piros lapot. Úgy tűnik a kiállítás hozzátartozik a tavaszunkhoz. Bár emberhátrányban volt kénytelen játszani, nem került alárendelt szerepbe a TFC, sőt helyzeteket is kidolgozott. Ladányi lövése (27. perc), majd Gusztafik fejese (29. perc) jelentett veszélyt a vendégek kapujára. A 35. percben többen is kapura lőhettek volna, de nem volt meg a vállalkozókedv vagy a bátorság, végül Ágoston íveléséről csak alig maradt le Ladányi. Érett a gól. A 41. percben meg is érkezett: Lucza 25 méterről végezhetett el szabadrúgást Gusztafik pedig jó ütemben érkezett a hosszú oldalon és a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 1-0. Percekkel később újabb pontrúgás, ezúttal Héder Róbert szöglete után tudott eredményes lenni Gusztafik, most lábbal pörgetett a vendégek kapujába. 2-0. Jött a térfélcsere.

Hiába volt 2 gólos hátrányban Jánoshida, kitartóan próbálkoztak, az 52. percben megszórták Képes kapuját, előbb cserekapusunk védett, majd a védők blokkoltak, végül a már kapuba tartó labdát sikerült kihúzni a mezőnybe. Miklósi támadásokat is láthattunk, de a befejezésekkel gondban voltak Gergely Mátyás játékosai. A 62. percben a vendégek is megfogyatkoztak, Pataki kapta meg második sárgáját, majd a pirosat. Bár azonos lett a létszám, ez a vendégekre volt jobb hatással. A 71. percben szépítettek is, Antal Gábor szabadrúgásból volt eredményes. 2-1. A hajrá is vendégeké, előbb egy gyors kontra végén alakult ki veszély a miklósi kapu előtt, majd Angyal egy visszapattanó labdát a hálóba lőtt, de a játékvezető asszisztense lest jelzett. Végül a 4 perc hosszabbításban sem született gól.

A 17. forduló eredményei:
Kunszentmárton – Rákóczifalva 1-3
Jászfényszaru – Szajol 1-0
Martfű – Mezőtúr 4-0
Cserkeszőlő – Jászárokszállás 4-1
Kenderes – Kisújszállás 0-1
Tiszaföldvár – Tószeg 2-0

A tabella élén nincs változás Martfű az első 45 ponttal, második Tiszaföldvár szintén 45 ponttal. Törökszentmiklós a harmadik 35 ponttal. Az előttünk álló hétvégén a TFC szabadnapos lesz.

Szóljon hozzá!