2024.04.19.
CímlapHírek

A TOP 50 – ben az ötödik a Claas

Idén 27. alkalommal jelent meg a TOP 50 című kiadvány, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara állít össze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei igazgatóságával együttműködve. A TOP 50 a vármegye gazdaságát mutatja be. A kiadvány ünnepélyes bemutatója 2023. január 19 – én történt meg Szolnokon, a vármegyeháza dísztermében.

Az ünnepségen kiderült, hogy 2021-ben is megtartotta vezető pozícióját a híradástechnikai berendezéseket gyártó Samsung Electronics Magyar Zrt. Második helyen áll az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. harmadik lett a tószegi Accell Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft. Negyedik helyen szerepel a Jász Plasztik Kft. és ötödik lett a törökszentmiklósi Claas Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.

És hogy mi alapján állítják fel a rangsort? A megyei adóalanyi kör, az adóbevételek, a nettó árbevétel, az eredmény és létszámadatok, illetve a mérlegadatok elemzése alapján sorolják be a vállalkozásokat.

A kiadvány bemutatása mellett csütörtökön adták át az Év Vállalkozása díjakat is. Idén négyen részesültek elismerésben: a Samsung Electronics Magyar Zrt., a Claas Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó Kft., a Jászinvest Zrt., valamint Oláh Béla újszászi bútorasztalos mester.

A Top 50 kiadvány elérhető a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján: https://www.iparkamaraszolnok.hu/varmegyei-top50/

Szóljon hozzá!