2024.03.28.
CímlapHírekKultúraProgram ajánló

A téli szünet után várja olvasóit az Ipolyi Közművelődési Központ könyvtár valamennyi részlege

Véget ért a téli szünet az Ipolyi Közművelődési Központban is! Mától szeretettel várják olvasóikat, de a megváltozott nyitva tartás szerint.

Valamennyi közösség, csoport működik, de új helyszíneken

A közművelődési részleghez, és a könyvtárhoz tartozó kulturális és mozgásos csoportok is folytatják működésüket. A helyszín azonban változott. Ennek oka az önkormányzat képviselő-testülete által elfogadott energitakarékossági intézkedési terv. Mindez március 31 – ig lesz érvényben. Az egyik fő helyszín a Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény az Almásy út 20. szám alatt. És hogy miért? A múzeum épületében a fűtés termálhővel működik, ezért itt folytatódnak januártól a rendszeres foglalkozásai a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesületnek, az Almásy János Nyugdíjas Klubnak, a Törökszentmiklósi Népdalkörnek, a Vadrózsák Citera Együttesnek, a Nőegyletnek.

A Kálvin János Református Gimnázium esti tagozata, a MEOSZ törökszentmiklósi csoportja, a Foltozgatók, és a Folton-folt Foltvarró Klub tagjai, a Miklós Néptáncegyüttes gyermekcsoportja is itt tartja óráit, illetve foglalkozásait. Az Ovi Angol, Baba-Mama Klub, az Ipolyi Könyvbarát Kör, Anime Klub, Társasjáték Klub, Szülői Klub, Cimbora Klub – Filmklub, a Szentmiklósi Fények Fotóklub, a COOLtúrPLACC, a jóga, a Családfakutató Kör, Ipolyi Könyvbarát Kör, az Esély Klub, a Törökszentmiklósi Értékek Klubja, és a Szabadtánc csoport is a múzeumba teszi át ideiglenesen a székhelyét.

Az Egyesített Gyógyító Megelőző Intézet, (EGYMI) épületének IV. emeletén talált helyet magának a Senior torna, a Júlia Balett csopor, és a Fitt torna. A Kodály Zoltán AMI a Sanctonicolaum Kórus próbáinak ad majd helyet, valamint a Karcagi Tankerületi Központ a Hunyadi Mátyás iskola tornatermét bocsátja rendelkezésre a Zumba, a Barangoló (néptánc) a Miklós Néptáncegyüttes, a Pszichodráma foglalkozások megtartására.

Valamennyi csoport, egyesület szeretettel várja régi és új tagjait is.

Szóljon hozzá!