2024.04.29.
CímlapHírlap

Táborokat is támogat az önkormányzat

A Képviselő-testület döntött a táborozási támogatásra beérkezett pályázatokról. Idén is 2 millió forintot különítettek el a város költségvetéséből erre a célra. Erre az összegre 7 szervezet 21 pályázatot nyújtott be több mint 3 millió forint igénnyel, összesen 671 gyermek táboroztatására. A pályázó szervezetek a TROK Bethlen Gábor Általános Iskola, a Törökszentmiklósi Városvédő és -Szépítő Egyesület, a TROK Székács Elemér Gimnázium, az Ipolyi Közművelődési Központ, az „Ezerjó” Művészeti Egyesület, a Kézműves Örökség Egyesület és a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskola.

Mivel a pályázó szervezetek által benyújtott támogatási igény meghaladja a szétosztható összeget, így előnyben részesültek azok a táborok, melyek ingyenesek. Ebben az esetben az IKK által szervezett Surjányi tábor támogatási összege 1 főre 4000 Ft lett. Az iskolák táborai 3500 Ft, az egyesületi táborok 3000 Ft, az IKK táborozói 2500 Ft támogatást kapnak gyermekenként.

Nyári sporttáborok támogatására is lehetett pályázni, melynek keretösszege 600.000 Ft volt. Két szervezet, a Székács KE és a Törökszentmiklósi FC szeretne gyermekeknek tábort szervezni, melyre 300.000-300.000 Ft támogatást kaptak.

Szóljon hozzá!