2024.04.19.
CímlapHírlap

Szépkorú köszöntése

A 95 éves szépkorú Nagy Gyulát köszöntötte családja körében április 5-én Markót Imre polgármester a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat nevében. Nagy Gyula 1928. április 7-én született. A köszöntőket, a város küldöttségét feleségével, Ilonka nénivel és három gyermekével, Icussal, Marikával és Gyulával közösen fogadták. Húsvétkor pedig közösen, az unokákkal együtt ünnepelték meg 95. születésnapját.

Gyula bácsi szüleivel és testvéreivel tanyán élt, a Kuczori dűlőben, így Kuncsorbára járt általános iskolába. Akkori tanítóira még mindig jó szívvel emlékszik, és több történetet is elmesélt ezekből az évekből. A földművelést már fiatal korában meg kellett tanulnia, 1959-ig egyéni gazdálkodók voltak, akkor léptek be a tsz-be. Ilonka nénivel előtte, 1953-ban keltek egybe, így idén ősszel már a 70. házassági évfordulójukat ünnepelhetik. Gyula bácsi először darálós volt a termelőszövetkezetben, majd elvégezte a traktoros képzést, ezt követően már ilyen minőségben dolgozott egészen nyugdíjazásáig, nyugdíjba a Béke Tsz-ből vonult. Házukat, melyben ma is élnek 1962-ben építették.

Munkája mellett nagyon szeretett vőfélykedni. Ahogyan ő fogalmazta meg „Soha nem pénzért, hanem tiszteletből csináltam”. Gyula bácsi kora ellenére egészen jó egészségnek örvend, bár a füle már rest, és a szemével sem lát már olyan jól, de tavasztól őszig még mindig ő műveli kertjüket, gondozza a szőlőtőkéket, és a gyümölcsfákat, így saját készítésű borból és pálinkából nincs hiány a családban. Még mindig tud és szeret kapálni, kertjüket bármelyik fiatal megirigyelné, olyan szépen rendben van tartva. Büszke családjára, 3 gyermekére, 4 unokájára, és arra, hogy mennyire összetartóak. Szerinte ez a legfontosabb az életben.

Isten éltesse még nagyon sokáig erőben, egészségben, szeretetben családja körében!

Szecsei Veronika

Szóljon hozzá!