2024.05.05.
CímlapHírekÖnkormányzatVárosi Média

Útjavítások és fejlesztések Törökszentmiklóson – Markót Imre nyilatkozik a részletekről

A Törökszentmiklóson végzett útburkolatjavítások és felújítások fontos témát jelentenek a város fejlődésében és a közlekedés biztonságában. A friss cikkünkben Markót Imre polgármestert faggattuk erről a kérdésről. Az elmúlt időszakban több helyen kátyúzást és útburkolat javításokat tapasztalhattunk, míg más helyeken teljes útburkolat cserék zajlanak. De mi alapján kerültek ezek a projektek kiválasztásra, és milyen forrásból valósulnak meg?

A városban zajló útfelújítási munkálatok két forrásból finanszírozottak. Az egyik forrás az Európai Uniós pályázati alap, a TOP Pluszban elnyert 250 millió forintos összeg. Ennek részeként számos fontos útszakasz újul meg, beleértve a Vásárhelyi Pál utcát és a Földvári utat. Emellett négy lakóút is felújításra kerül az önkormányzati forrásból. Markót Imre kiemelte, hogy az önkormányzat figyelemmel kíséri a beruházásokat és az energiaköltségeket, és a megtakarított összegeket fontos projektekre fordítják, mint például az útfelújítások.

Az útfelújítási munkálatok mellett a városban zajlik az optikai kábelfektetés is, amit a Magyar Telekom végzi. Ennek során az érintett utakat és járdákat is helyreállítják. Fontos megjegyezni, hogy az úthelyreállításokat és járdajavításokat az önkormányzat előírja a Telekomnak, így biztosítva a város megfelelő infrastrukturális környezetét.

Szóljon hozzá!