2024.05.05.
CímlapHírekÖnkormányzatVárosi Média

Parkolási fejlesztések Törökszentmiklóson: Új területek és bővítések a városközpontban

A Törökszentmiklós városközpontjában régóta fennálló parkolási problémák megoldásának lehetőségeiről szóló tervekről szólva a polgármester a város fejlesztése felé mutató lépéseket említett. Az egyik frekventált területen, az EGYMI környékén, ahol jelenleg is nehézségek vannak a parkolással, pozitív változások várhatók. Az idei évben forrást biztosítottak a meglévő parkolók felújítására és bővítésére, valamint terveik szerint új parkolók létesülnek különböző területeken.

A parkolók fejlesztése és építése során a műszaki részletek mellett a csapadékvíz-elvezetést is figyelembe veszik. A tervek szerint új forgalmi rend alakul ki a parkolók körül, hogy a közlekedés gördülékeny legyen. Emellett olyan területeken is parkolók bővítésére kerül sor, ahol korábban nem voltak megfelelő lehetőségek a parkolásra.

Az építészeti tervekben nagy hangsúlyt kap a zöldfelületek megőrzése, ugyanakkor a mélygarázsokban jelentős számú parkolóhelyet alakítanak ki. A tervezett fejlesztések és beruházások hosszú távon előnyösek lehetnek a városközpont forgalmának és élhetőségének javításában. A parkolók építésének tervezett kezdésével kapcsolatban alapos előkészületekre van szükség a forgalmi rend fenntartása és a parkolóhelyek biztosítása érdekében.

Szóljon hozzá!