2024.06.18.
CímlapHírekÖnkormányzat

3 HELYSZÍNEN FOLYIK TERVEZÉS A PARKOLÓHELYEK BŐVÍTÉSE ÉRDEKÉBEN

Mindannyian érzékeljük, hogy a városközpont területén a jelenlegi parkolási lehetőségek rendkívül hiányosak. Annak érdekében, hogy ezen mielőbb változtatni tudjunk december és január hónapban a parkolók kiépítéséhez szükséges tervezői munkák megkezdődtek. Olyan szilárd burkolatú parkolóhelyek kialakítására törekszik az önkormányzat, ahol a parkolóban keletkező csapadékvíz elvezetése is megoldott lesz. Ugyanakkor szükségessé válik egy átfogó, helyi parkolási rendelet megalkotása is.

• A Bocskai út Kossuth tér és Batthyány út közötti szakaszán, a jelenleg is használt útpadkák igénybevételével, a zöldfelület rendezésével az út mindkét oldalán párhuzamos parkolást tervezünk

•Az Almásy út teljes hosszán készül egy átfogó zöldfelület fejlesztési terv, mely magában fogja foglalni a meglévő intézmények és szolgáltatások elhelyezkedéséhez igazodó parkolók kijelölését. A terv foglalkozik az Árnyas út sarkán lévő garzonházat körülölelő terület rendezésével is.

• A Szemere Bertalan utca zöldfelületi fejlesztésének terve az EGYMI parkolási helyzetére is megoldási javaslattal lesz. A Mentőállomás mögött meglévő, jelenleg zúzottkő burkolatú parkoló megépítése mellett új parkolóhelyek is ki lesznek jelölve a készülő tervben. Ami talán megnyugtatóan hat, hogy az idei költségvetésben megfelelő forrást tudunk biztosítani a meglévő parkoló szilárd burkolattal való megépítésére. Várhatóan a nyár folyamán a kivitelezés megtörténik.

A két utóbbi esetben a tervek készítését ún. közösségi tervezésben kívánjuk megvalósítani, mint az 2018-ban a Galambos park fejlesztési terveinek készítése során is történt, folyamatos lakossági véleményezés mellett.- olvasható Markót Imre polgármester facebook oldalán.

Szóljon hozzá!