2024.05.02.
CímlapHírekÖnkormányzatVárosi Média

MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2024

„Az egymást követő nemzedékek csak úgy értik meg egymást, ha van közös nyelvük, van gondolkodásukban néhány olyan biztos pont, amelyhez visszatérhetnek, s amelyekre mindig hivatkozhatnak. Vannak, akik ezt a hivatkozási alapot hagyománynak nevezik, mások kultúrának, megint mások közösségi tudásnak, sőt tudatnak.” (Jankovics Marcell)

2024. január 22. a Magyar Kultúra Napja. Nem tudjuk, pontosan hová és nem tudjuk milyen messze eredeztethető vissza az időben. Talán messze keletre nyúlnak szálai, talán itt született a Kárpát-medencében. Talán egy-két ezer esztendős, talán több tízezer évre nyúlnak vissza hajszálgyökerei. Egyediségével és sokszínűségével a Magyar Kultúra, az összetartásunkat és fennmaradásunkat biztosítja, itt Európa közepén. Ez a sokszínűség a mi műveltségünkben azt a mérhetetlen belső szabadságot jelenti, ami nélkül a magyar ember nem tudna élni.

Ez a nap a közművelődésben dolgozók napja is. Épp ezért köszöntöm az Ipolyi Közművelődési Központ valamennyi dolgozóját. Ugyanígy köszöntöm Törökszentmiklós valamennyi kulturális egyesületét, művészeti csoportját. Valamennyiüknek köszönöm a Város közösségéért végzett áldozatos munkáját!

Ez alkalomból adta át a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat által alapított Törökszentmiklós Város Közművelődési Díját, amit idén a Képviselő-testület döntése alapján Busai Katalin nyugalmazott iskolaigazgató-helyettes vehetett át.

Gratulálunk a kitüntetéshez, további eredményes munkájához jó egészséget kívánunk!

Szóljon hozzá!