2024.07.27.
CímlapCivilek

Mikulás 7 próba ovisoknak

2023. december 7-én, a Törökszentmiklósi Óvodák Egyesület szervezésében a Lábassy Sportcsarnokban közel 450 gyermek vett részt a Mikulás 7 próbán.

A  fiatal egyesület rendezvényeivel, tevékenységével már többször megjelent a város és a Törökszentmiklósi Óvodai Intézmény óvodáinak életében.

Ők azok, akik minden évben karácsonyi díszbe öltöztetik az aluljárót, akik támogatásával 2018 –ban megrendezésre került az Óvodák napja 120 aktív és nyugdíjas óvodai dolgozó részvételével, és a segítségükkel sikerült az intézmény óvodapedagógusainak  Dr. Gyarmaty Éva szakpszicholológus előadásán valamint egy Gordon képzésen is részt venniük.

Az egyesület minden évben könyvvel ajándékozza meg óvodáink iskolába készülő nagycsoportosait és velük együtt ünnepelte az intézmény minden gyermeke városunk 300. születésnapját is a Zenit lovardában.

A Mikulás 7 próba rendezvény a valamikori Mikulás Kupa újragondolásaként került megrendezésre. Itt kell köszönetet mondanunk áldozatos, önkéntes  munkájukért Sarkadi Imrének a Törökszentmiklósi Birkózó és Diáksport Klub elnökének és tanítványainak, akik több éven keresztül szervezték a birkózó klubban a Mikulás Kupát.

A Mikulás 7 próba nem verseny, hanem egy jó hangulatú mókás mozgásos délelőtt volt, ahol a gyerekek egy zenés bemelegítés után  különböző nehézségi fokú mozgásos feladatokat végezhettek, majd találkozhattak a „SportMikulással”

A  feladatokhoz a Mikulás történetéhez kapcsolódó eszközöket használtak a gyerekek (szánkó, hógolyó, sapka, szaloncukor, levél, stb.) illetve a páros gyakorlatokkal a Mikulás történetének üzenetére erősítettünk rá úgy mint segítőkészség, adományozás.

A gyerekeket a SportMikulás kis csomaggal és üdítővel ajándékozta meg a rendezvény végén.

Köszönjük az óvodák dolgozóinak, a szülőknek a rendezvény lebonyolításához nyújtott segítségét.

Támogatóink:

Polgármesteri Hivatal Törökszentmiklós

Kálmán Andrea igazgató – Lábassy János Technikum és Szakközépiskola

Pánditextil Törökszentmiklósi Óvodák Egyesülete

Szóljon hozzá!