2024.04.23.
CímlapHírekVárosi rendezvények

Gulyáságyú, pácolt csirkecomb, csirkeláb lecsóval

Avagy ilyen volt a VIII. Töröki Szárnyas Fesztivál

Bár új időpontban, de ennek ellenére óriási sikerrel zajlott le a VIII. Töröki Szárnyas fesztivál Törökszentmiklóson, a Marnevall Zrt. Törökszentmiklós Várodi Önkormányzat, és az Ipolyi Közművelődési Központ közös szervezésben. Mintegy 2000 látogatót vonzott a gasztronómiai esemény, melynek középpontjában a főzőverseny állt. 35 csapat, több mint 100 ételt zsűriztetett. Idén már 7. alkalommal kellett lenyűgöznie a főzőknek a „Gasztro Fivéreket”, pontosabban egy sajnálatos baleset miatt most Gajdán Attila nem lehetett jelen a fesztiválon. Ikertestvére , mint a zsűri elnöke Gajdán Antal – világbajnoki ezüst és bronzérmes, és olimpiai ezüstérmes szakács mester, GajdánAntalné –  Hajdúböszörményi Gasztronómiai egyesület elöke – és Bartos István – többszörös magyar bajnok – viszont alaposan megdolgoztatta ízlelőbimbóit. És volt minden: gulyáságyúban főtt zúzapörkölt, abszolút első helyet érő faszénen grillezett pácolt csirkecomb, csirkeláb lecsóval, vagy éppen pulyka zúza pörkölt.

Az idei főzőverseny tartogatott meglepetést is a csapatok számára a díjazás terén, hiszen a 3 abszolút legjobb csapat pénzjutalmat vihetett haza: 30.000,  50.000, és 80.000 Ft összegben.

Abszolút nyertesek:

1. Panditextíl

2. VK + VSZ Baráti Társaság

3. Reni Zumba

Sült, grillezett egyéb étel kategóriában különdíjas lett a Tüzépesek csapat.

1. DK I.

2. Taurina

3. L & B Family

Szabadtűzön készült ételek kategóriában különdíjat érdemelt ki a Karancsvölgyi Jótevők Egyesület.

1. Nagy Család Csapat

2. Komlóimádók

3. Mozgássérültek T.miklós

Bográcsos ételek kategóriában különdíjat kapott a TT Gumi csapata.

1. Kommunális Kft.

2. Polgárock I.

3. Mozgássérültek T.miklós

A kategóriánkénti különdíj mellett az Óballai Erdei Kocsma is ajánlott fel 5 csapatnak különdíjat, nála lefogyasztható zsetonok formájában. Az Erdei Kocsma különdíjasai: Fakanálforgatók, Hodos Lakatos Heggesztő Kft. Team, Operátorok, Turkey Team, Ritty – Rotty és Kész.

A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület különdíját a DK II. csapat érdemelte ki.

Gratulálunk valamennyi csapatnak!

Videó összefoglalóink, hangulatjelentések! Várunk mindenit vissza jövőre!

Szóljon hozzá!