2024.04.26.
CímlapProgram ajánlóVárosi rendezvények

Töröki Szárnyas Fesztivál, Városi Gyereknap, kézműveskedés a Kultúrkúriában

Programkavalkád Törökszentmiklóson a hétvégén

Mozgalmas hétvégének néz elébe Törökszentmiklós, és az ide látogató vendégek. Nem árt előtte rápihenni 😁 Az időjárás, a jelenlegi előrejelzés alapján pontosan tökéletes lesz a sokszínű programkavalkád megvalósítására.

Május 27. Töröki Szárnyas Fesztivál, helyszín Törökszentmiklós Városi Strandfürdő.

A jóval több mint 30 főzőcsapat már nagyon készül – kaptuk a tájékoztatást a szervezőktől. De a kilátógatók sem maradnak éhen, zenél a Cherry Coke Zenekar, melynek tagjai természetesen törökszentmiklósiak: Czikora Évi, Hőke Sanyi, és Horváth Robi, fellép még Postás Józsi, az Irigy Hónaljmirigy, és a Triász. Készülnek népi játszótérrel és körhintával, postagalamb röptetéssel, interaktív madárbemutatóval, és nem maradhat el az óriáspalacsinta 🥞 sem! A fesztivál főtámogatója a Marnevall Zrt.

Május 28. Városi Gyermeknap, helyszín: Klein-Lábassy Kultúrkúria, természetesen a belépés díjtalan!

10.00 h: Reni Zumba Dance

11.00 h Kicsi Gesztenye Klub show, érkezik Mini és Max is!

12.00 h Dalma Dance Klub

12.35 h Júlia Balett csoport

12.55 h „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes csoportjai

13.30 h Tehetségek Pódiuma

Lesz ugrálóvár, körhinta, arcfestés, kézműves foglalkozások a Törökszentmiklósi Kézműves Örökség Egyesülettel, és az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesülettel.

12.00 órától Lufigura jóvoltából lufihajtogatás 🎈 és cukorágyú🍬🍭 !

Az Ipolyi Közművelődési Központ Társasjáték Klubja is vár mindenkit játszani szuper játékokkal, a Szülői Klub isteni finom palacsintával készül, a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület sem jön üres kézzel, ők is fincsiségekkel érkeznek, könyvtárunk kitelepíti a Csukás István mesejátszóterét. A felnőttek egészségére is gondoltunk, az EFI Irodát egészségügyi mérések kapcsán lehet majd felkeresni.

Pünkösdi kézműveskedés

Pünkösd hétfőn, azaz május 29 – én Mázas – Mézes Nap lesz a Klein – Lábassy Kultúrkúriában. A mézeskalács készítés és díszítés rejtelmeibe Andrásiné Peszeki Ágnes vezeti be az érdeklődő kicsiket és nagyokat délelőtt 10.00 órától.

Szóljon hozzá!