2024.03.28.
CímlapHírek

Törökszentmiklósi tűzoltók munkáját is elismerték

Május 4-e Szent Flórián, a tűz és árvizek védőszentjének napja, aki egyben a tűzoltók védőszentje is. Ehhez a naphoz kapcsolódóan május 8 – án ünnepséget szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napján számos elismerést vehettek át az igazgatóság, illetve az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok munkatársai a szolnoki Városháza dísztermében.

Az áldozatosság, a kitartás, a bajtársiasság, a szolgálatkészség, segítőkészség és még sorolhatnánk, mi minden szükséges ahhoz, hogy valakiből olyan ember váljék, aki kész arra, hogy a veszélyből mentse embertársait. A tűzoltók valamennyien ilyenek. Készek, ha kell a tűzzel is szembeszállni – fogalmazta meg Markót Imre polgármester közösségi oldalán.

A vármegyei tűzoltónap alkalmából lehetősége volt Törökszentmiklós Városi Önkormányzatnak is a feljebbvalóik javaslatára elismerni és jutalmazni törökszentmiklósi tűzoltókat. Így Törökszentmiklós Városi Önkormányzat elismerésében részesült Birinyi Gábor László és Csemány László a Törökszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója. Elismerést vehetett át Bognár Lóránt Pál és Nagy József a Szolnok Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója. Gratulálunk, és köszönjük valamennyi törökszentmiklósi tűzoltó áldozatos munkáját!

Szóljon hozzá!