2024.04.26.
CímlapCivilekHírekProgram ajánló

Retro Kövérgáz Majális Törökszentmiklóson

Az idei év rendhagyó lesz a városi programokat tekintve. Májusra került át a Töröki Szárnyas Fesztivál, bár így a gyermeknap szinte két napon keresztül tart majd, és a majálist nem a város, hanem civilek szervezik. Ennek több oka is van, de elsődlegesen anyagi. A város idei évi költségvetésének készítésekor is a legfontosabb szempontokat kellett figyelembe venni, mint pénzügyi egyensúly megteremtése, fenntarthatósága, megfontolt, racionális gazdálkodás, úgy, hogy intézményei biztonsággal tudjanak majd működni. Ez azt is okozta, hogy a városi rendezvényekre kevesebb pénz jutott, mint az előző években.

Az idei majális tehát civil összefogással valósul meg, önkormányzati támogatással. A szervezést és a program koordinálását a Kövérgáz Motoros Közlekedés-biztonsági és Prevenciós Egyesület vállalta fel.  A helyszín a Városi Strandfürdő, az időpont április 30 – a. Természetesen teljesen ingyenes lesz, de ami ennél is fontosabb, hogy valamennyi fellépő, és a rendezvényen programot adó csoport, közösség, térítés nélkül vállalták a részvételt, legyen az bábszínház, stand-up, koncert, vagy bármilyen bemutató.

A másik különlegessége a Retro Kövérgáz Majálisnak, hogy csakis helyi termékek előállítói árusíthatnak a rendezvényen, akiknek bemutatkozási lehetősége is lesz. Rengeteg programelem vár kicsit-nagyot egyaránt. A színpadon láthatjuk zumbásainkat, a „Dalmás” lányokat, az „Ezerjó” néptáncosait, két bábszínházat, fellép Turba Gabriella, Rocsa Eszter, Ratkai Lajos, Csintalan Márk, a zenekarok közül: Péntekenkénték, Gitt1let, Ősök. Lesz teqball – BMX – motoros – oldalkocsis – bemutató, érkeznek veterán autósok, motorosok.

Becsatlakozik az Alföld Challange csapata a „Kids” pályával, de a honvédség álcafestéssel, lézer lövészettel, akadálypályával érkezik. A sportegyesületek is megmutatják maguk, lesz galambász, strandfoci, strandkézi, íjászat, szkander, szkanderverseny, vívás, PoowerZone Fitness. A Befogad-Lak Alapítvány kutyasimogatót rendez, de a lósimogató sem maradhat el, na meg a csibefutam, a hintózás, az ugrálóvár, a kalandkamion, és a trambulin sem. A CLAAS kombájn bemutatóval, rajzversennyel készül, a Nagycsaládosok Egyesülete anyáknapi kézműveskedéssel, az EFI iroda egészségügyi szűrésekkel. Legyünk ott minél többen, töltsük el együtt ezt a napot!

Szóljon hozzá!