2024.04.25.
CímlapHírekOktatás

III. KÉK SÉTA Törökszentmiklóson

Idén városunkban már 3. alkalommal tartottak Kék Sétát, az Autizmus világnapjához kapcsolódóan. Az Autizmus világnapja április 2-a. Az ENSZ kezdeményezésére jelölték ki ezt a napot 2007-ben azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet az autizmussal élő emberek problémáira, folyamatosan növekvő számára. Az Autisták Országos Szövetsége szerint ma Magyarországon minimum 100.000 autizmussal élő személy él. A séta, illetve a világnap színe a kék, az elfogadás- együttműködés szimbólumaként.

A Törökszentmiklósi Óvodai Intézmény Tulipánkert Tagintézménye szervezésében lezajlott szimpátia sétához a résztvevők kék színű lufikkal, zászlókkal, szalagokkal csatlakoztak – olvasható az intézmény közösségi oldalán. Csatlakoztak hozzájuk gyerekek, diákok, és nevelők a Törökszentmiklósi Óvodai Intézmény más tagóvodáiból, a Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, és a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda részéről is.

A szemléletváltás az, mely feltétele az autizmussal élő személyek hatékony megsegítésének – emelték ki a szervezők. Ők is azért szervezik a KÉK Sétát, hogy felhívják a figyelmet az autizmus tudatosságra. Ez nem csak az autizmus természetének megismerését foglalja magában, de az autizmussal élő személyek elfogadását is.

Az erősnek kell alkalmazkodnia, ez udvariasság kérdése.” /Theo Peeters/

Szóljon hozzá!