2024.04.19.
CímlapHírekHírlap

Sikerek a CLAAS Hungária Kft. Tanműhelyéből

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

Az idei évben a CLAAS Hungária Kft. Tanműhelyéből 6 végzős hegesztő tanuló indult a Szakma Kiváló Tanulója versenyen. Ők mindannyian a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskolából kerültek ide a duális szakképzés keretein belül. Az új duális képzés keretében a gyakorlati képzés mellett már az elméleti oktatás is a képzőhelyen történik. Így 7 napot a cégnél, 3 napot pedig az iskolában töltenek a diákok, kéthetes periódusban.

A verseny előválogatójára 2023. január 16-án került sor Szolnokon. A területi előválogatóról a szakmai versenyek válogatójára a legjobb eredményt elérő versenyzők jutnak be.

Az előválogatón jól szerepeltek a CLAAS tanulói. Közülük négyen 60% feletti eredményt értek el, ezzel felmentést kaptak az interaktív szakmai vizsga alól, mely egyben kiváló (5) érdemjegyet is jelentett nekik. Szabó János Kevin tanuló pedig eredményével továbbjutott az országos válogatóba, melyet március 3-án rendeztek meg. Itt már gyakorlati tudásukról is számot adtak a versenyzők, természetesen az elméleti ismereteik alkalmazásával.

A válogatón elért eredménye alapján Kevin az országos legjobb 3 versenyzője lett, így az április végén megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe jutott.

A végső sorrend az utolsó fordulóban fog eldőlni, ahol a versenyzők szimulátoron fogják tudásukat bemutatni.

Büszkék vagyunk Kevinre és nagyon szurkolunk neki a döntőben!

Szóljon hozzá!