2024.04.26.
CímlapHírekSport

Heroikus küzdelemben, de győzött a Székács a Szeged ellen

A harmadik tavaszi fordulón is túl van a Székács KE férfi felnőtt csapata, akik az NB II. Délkeleti csoportjában küzdenek a bajnoki címért. Továbbra is vezetik a tabellát, sőt, növelték előnyüket, miután szoros csatában, de legyőzték a Pick Szeged U23 – as gárdáját. Előtte Hajdúszoboszló, és Békés csapatán kerekedtek felül, annak ellenére, hogy az utóbbihoz sérülések, és betegségek miatt foghíjasan tudtak felállni.

A harmadik tavaszi fordulóban a Pick Szeged U23-as csapata vendégeskedett a Székács Kézilabda Egyesületnél. Ahogy a szegedi fiataloktól elvárható, tempós kézilabdával rukkoltak elő, a vezetést is megszerezték. A mieink Budai Dániel heteseivel tartották a lépést, majd Zsigmond és Holló góljaival átvették a vezetést 4-3 – ra 7. percben. 4-4 után három miklósi gól következett, amivel kezdtek körvonalazódni az erőviszonyok. 9-6 után három szegedi gól ismét döntetlenre alakította a mérkőzés állását. A 17. percben is három gólos volt a Székács előnye, amit a vendégek újra kiegyenlítettek. Az első játékrész hajrája a Szloska csapaté lett, az addigi legnagyobb különbség mellett négygólos hazai vezetésnél mehettek szünetre a játékosok.

A második félidő is nagy küzdelmet hozott, a vendégek kapaszkodtak és a játékrész derekára meg is közelítették Zsigmondékat, 27-26-nál, 28-27-nél, 29-28-nál is egy gól volt a két csapat közötti különbség. Az 54. percben jött el az egyenlítés ideje, ekkor 29-29 volt az állás. Takács lőtte a 30. gólt, majd megkapta a harmadik kétperces büntetését, így kénytelen volt kiszállni a meccsből. És ekkor, ahogy már többször is, újra egyenlített a Szeged. Az utolsó négy percben három kiállítás is volt a vendégeknél, de gólból csak egy jutott, Holló 9 másodperccel a vége előtt belőtte a megítélt büntetőt, a hátralévő időben pedig már nem tudott helyzetig jutni a Pick. Így heroikus csatát nyert a Székács hazai pályán.

Végeredmény: Székács KE GÉF PRO – Pick Szeged U23: 31 – 30.

Szóljon hozzá!