2024.03.28.
CímlapHírekÖnkormányzat

Jelentős plusz forrás érkezik a bölcsőde új épületének kivitelezéséhez

Már a második ráemelési kérelmét fogadta el a bölcsőde bővítése kapcsán Magyarország Kormánya városunk önkormányzatától. Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő a közösségi médiában adta hírül, hogy több, mint 260 millió Ft. kiegészítő támogatást kap Törökszentmiklós.

https://www.facebook.com/herczegzsolt.mezotur/photos/a.559910077470670/5634089280052699/

Mindez az építőiparban történt komoly áremelkedések miatt vált szükségessé. Így összességében 936 105 953 forint pályázati, és mintegy 345 millió forint önkormányzati forrásból épül a bölcsőde új épülete. A tervek szerint idén tavaszra befejeződhet a kivitelezés, ez pedig megoldhatja a családok több évtizedes problémáját. Régóta gond ugyanis a bölcsődei elhelyezés városunkban, az igények meghaladják a rendelkezésre álló kapacitását. Az új bölcsőde épülete a városközpontban a Batthyány és a Szemere Bertalan utcák közötti telken, a Tanuszoda mellett épül, a sikeres közbeszerzési eljárást követően 2022 tavasza óta.

Az építkezés az elmúlt év végén érte el az 50%-os készültséget, és azóta is az ütemtervnek megfelelően halad – tudtuk meg Marsi Péter osztályvezetőtől. Jelenleg már 70% – nál tart. Az elmúlt hónapokban elkészült az épületszerkezet, valamint a külső közművek, illetve az épület gépészeti és elektromos alapvezetékeit is elhelyezték. Beépítésre kerültek a nyílászárók és a falak vakolása is megtörtént. Az időjárás függvényében a külső homlokzat színvakolásával, a homlokzati burkolatok szerelésével, valamint az udvari térburkolatok lerakásával, és a kertészeti munkákkal záródik a beruházás várhatóan 2023 tavaszán.

A  fejlesztés eredményeként a jelenleg 54 bölcsődei férőhely, további 52 -vel bővül a városban.

forrás: https://www.instagram.com/p/ComiY39KZpc/
Szóljon hozzá!