2024.04.25.
CímlapHírekÖnkormányzat

Lakossági fórum lesz a belvízelvezető hálózat fejlesztése kapcsán Törökszentmiklóson

Lakossági fórumot tart Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a „Belvíz elvezető hálózat fejlesztése Törökszentmiklóson” című projekt kapcsán. Az időpont 2022. február 21. Az érdeklődőket 17.00 órára várják a Városháza Dísztermébe, ahol Markót Imre polgármester köszöntője után előadást hallgathatnak meg a vizekkel való takarékos gazdálkodás, csapadékhasznosítás, vízszennyezések megelőzése témakörben. Az előadó Dr. Nagy Sándor műszaki ellenőr lesz. Ezt követően természetesen megválaszolják a lakosokban felmerült kérdéseket is.

A projekt a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című pályázaton belül valósul meg. Minderre 343 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

Az elmúlt években szisztematikusan fejlesztette a csapadékvízhálózatot Törökszentmiklós Városi Önkormányzat. Ezért a tervek között szerepelt a Tenyői út, és az Alatkai út rossz műszaki állapotban lévő, nem megfelelő kapacitással bíró csapadékcsatorna felújítása is. Ennek megoldására pályázatot nyújtottak be 2021 februárjában, ami pár hónap múlva támogatásban is részesült. A kivitelezés 2022 szeptemberében indulhatott el. A munkálatok első szakasza lassabban haladt az anyagszállítás akadozása miatt, de az ivóvízkiváltás már megtörtént. A projekt a végéhez közeledik. Ez a fejlesztés a város déli – délnyugati részének csapadékvízgazdálkodását fogja majd segíteni, valamint hozzájárul településünk nyugati részén a csapadékvíz gyorsabb levezetéséhez.

Szóljon hozzá!