2024.04.26.
CímlapHírek

Ismét matricázni kell a kukákat

Januárban valamennyi törökszentmiklósi lakos, aki érvényes hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel rendelkezik, kézhez vehette a soron következő NHKV Zrt.-től érkező számláját. Ebben a levélben megkapták a 2023-as évre vonatkozó hulladékgyűjtő edényre felragasztandó matricát is. A matrica mellett a 2023-as évi szelektív és zöldhulladék naptárt. Akik online fizetnek, ők is megkapták mindezt, csak csekk nélkül. A matrica most is a naptár másik oldalán található. A Törökszentmiklósi Kommunális Kft. – mint a városban a közszolgáltatást végző cég – kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy a matricát ragasszák fel kukáikra. Erre a kézhezvételtől 30 nap áll a rendelkezésre, ez az úgymond türelmi időszak.

Ellenőrzik a hulladékszállítás jogosultságát

Városunkban két évvel ezelőtt indult el a hulladékelszállítás rendszerének ellenőrzése, és az átláthatóság jegyében vezették be Törökszentmiklóson az NHKV Zrt. közreműködésével a matricás rendszert. A címkék azt jelzik, hogy az érintett ingatlannál jogosan veszik-e igénybe a közszolgáltatást. A matricákat a kommunális hulladékot tartalmazó edényekre, azaz a fekete kukákra kell felragasztani.

A települési szilárd hulladék gyűjtése és szállítása olyan közszolgáltatás, amit kötelező igénybe venni, annak díja pedig adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül – hívta fel a figyelmet Róth Ervin. A Kommunális Kft. ügyvezetője kiemelte, a matrica bevezetésének célja, hogy egyértelműen azonosíthassák a jogkövető ügyfeleket, illetve, hogy a szolgáltató ellenőrizhesse, kik rendelkeznek érvényes közszolgáltatási szerződéssel.

A matricán található QR-kód segítségével az ügyfél azonosítható, és a szolgáltató szakemberei folyamatosan ellenőrizhetik az igénybevétel jogosultságát. A címke igazolja azt is, hogy mely ingatlan vonatkozásában, hány literes edényre fizetik a szemétdíjat. Róth Ervin azt kérte, akik valami miatt nem kaptak a csekk mellé matricát, haladéktalanul keressék fel ügyfélfogadási időben a Puskás Ferenc út 12. szám alatti irodát. Ügyfélfogadás: hétfőnként 8.00h-15.00h és szerdánként 8.00-16.00h között történik. Telefonos ügyintézés a 06/56/ 590-640-es, valamint a 0630 / 8374709-es számon lehetséges.

Szóljon hozzá!