2024.04.25.
CímlapHírlapÖnkormányzat

Drágul a strandbelépő

Az eddigi évektől eltérően nem a nyári nyitás előtt, hanem most év elején terjesztette be a Kommunális Kft. a Városi Strandfürdő és Kemping 2024. május 31 – ig terjedő időszakra érvényes díjtételeire vonatkozó javaslatát. Ennek oka, hogy már most február 1 – től a téli időszakra is a megemelt árakkal szeretnének üzemelni. Az emelés jelentős, 50 % – kal többet kell majd fizetni a belépőkért, és a strand egyéb szolgáltatásaiért, mint eddig, miután a testület elfogadta a javaslatot.

A díjtételek jelentős változásának okai között szerepel a minimálbér, és a garantált bérminimum 16 – 17% – os emelkedése, a 14,5% – os infláció, valamint a megnövekedett energiaárak. Ez utóbbinál négyszeres árral kell számolnia a Kft – nek, amit az előzetes számítások szerint ez az 50 % – os díjemelés sem fog kompenzálni – mondta el Róth Ervin a testületi ülésen. Az azonban nem változott, hogy a törökszentmiklósi lakcímkártyával rendelkező lakosok kedvezményt kapnak a belépő árából. A nyári szezonban reggel 6 órától 9 óráig úszójegy is váltható, illetve a családi, és csoportos kedvezmények is megmaradtak.

A piac helyhasználati díjai is emelkednek

A Képviselő – testület döntése értelmében – ugyanazon okokból, mint a strand esetében – szintén emelkedtek a vásár és piac helyhasználati díjai, de csak április 1 – től, hiszen a bérlőkkel rendszerint negyedéves helybiztosítási szerződéseket kötnek. Ebben az esetben 25 % – ot javasolt emelni a piacot üzemeltető Kommunális Kft.

Szóljon hozzá!