2024.04.13.
CímlapCivilekHírekVárosi Média

Új, modern lélegeztetőgéppel gyarapodott a Törökszentmiklósi Mentőállomás esetkocsija

Hivatalosan is szolgálatba helyezték a Törökszentmiklósi Mentőállomás legújabb életmentő készülékét 2023. január 27 – én. Igazi ünnep volt ez életmentőinknek. A lélegeztetőgépet január 19 – én Budapesten, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, azon belül Unger Edit adta át Farkas Attila állomásvezető mentőtisztnek és Szilágyi István József a Törökszentmiklós Mentőalapítvány alapító tagja részére. A készülék ünnepélyes átadására és esetkocsira történő szolgálatba állítására 2023. január 27-én került sor.

Az esetkocsiba történő elhelyezés előtt Markót Imre polgármester, mint a Törökszentmiklósi Mentőalapítvány kuratóriumi elnöke, köszönetet mondott mindazoknak, akik adományaikkal hozzájárultak az egyik legmodernebb lélegeztetőgép megvásárlásához. Ehhez szükség volt a magánszemélyektől befolyt személyi jövedelemadó 1%-ra, a minden év tavaszán megrendezett alapítványi bál bevételére, és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatására is. A jeles eseményen jelen volt Szenn Gábor, a Claas Hungária Kft ügyvezetője. A cégről elmondható, hogy az egyik legnagyobb támogatója a Törökszentmiklósi Mentőalapítványnak. A Claas évek óta él azzal a lehetőséggel, hogy iparűzési adója 1%-át felajánlja a városban működő civil szervezeteknek. Szenn Gábor a lélegeztetőgép szolgálatba helyezése előtt kiemelte, munkavállalóik döntik el, hogy mely civil közösséget jutalmazzák meg ily módon. Nekik köszönhetően mindezidáig 2. 300. 000 forinttal támogathatta a Claas a Mentőalapítványt.

OXYLOG 3000 Plus – hordozható lélegeztetőgép – ez a hivatalos neve annak a közel 5 millió forintos eszköznek, mely innentől segíti a mentősök életmentő munkáját. A gépet Balogh Norbert a Törökszentmiklósi Mentőállomás állomáscsoport szakmai felelőse helyezte be az esetkocsiba. A „ceremónián” jelen volt Simon Csaba, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun Szolnok Vármegye szervezetének vezető mentőtisztje, és Dr. Pataky Tibor a Mentőalapítvány ügyvédje.
Köszönjük mindenkinek, aki támogatásával hozzájárult a beszerzéshez.

Szóljon hozzá!