2024.04.25.
CivilekHírekHírlapOktatásÖnkormányzatProgram ajánlóVárosi rendezvények

November 27. ADVENT I. VASÁRNAPJA

Hamarosan itt van, közeleg Advent, a várakozás ideje. Szép hagyomány városunkban is, hogy közösen a Kossuth téren gyújtjuk meg az adventi gyertyákat minden vasárnap, a szépen feldíszített karácsonyfánál.

Az emberek a lelkük mellett a lakásukat, házukat is karácsonyi fényekkel, díszekkel teszik varázslatossá, elkészülnek az adventi koszorúk, készül az illatos mézes, a különböző karácsonyi díszek.

Ebben a készülődésben segít a Kézműves Örökség Egyesület is, akik november 27-én (és azt követően is minden adventi vasárnapon) 14.00 – 17.00 óráig várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat a Kézműves Örökség Egyesület Kézműves Házában, Törökszentmiklós Almásy út 19. szám alatt. Ezt követően pedig

18.00 órakor a Kossuth téren sor kerül az első GYERTYAGYÚJTÁSRA

Az újkor adventi szimbólumának számít az adventi koszorú. A fenyőágakból font koszorúra elhelyezett négy gyertya az adventi időszak négy vasárnapjára utal. A gyertyák színe lila (a bűnbánat színe) egyet kivéve (ami rózsaszín): ezek együttesen szimbolikusan azt jelzik, hogy a bűnbánati időszak harmadik vasárnapján van okunk az örvendezésre is, mert az Úrjövet már közel van.

A városi adventi gyertyagyújtáson a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskoladiákjai közreműködnek.

Szóljon hozzá!