2024.04.26.
HírekÖnkormányzat

Felhívás városi kitüntetések adományozására

Ez évben is várják a lakosság, civil szervezetek, intézmények javaslatát városi kitüntetések adományozására. Lehetőség van „Törökszentmiklós Város Díszpolgára cím”, „Tiszteletbeli díszpolgári cím”, „Pro Urbe Törökszentmiklós” díj, valamint „Törökszentmiklósért Emlékérem adományozására”.

Ezen kitüntetések adományozására vonatkozó javaslatokat minden évben legkésőbb október 20-ig lehet benyújtani Törökszentmiklós Város Polgármesteréhez.

A díszpolgári címről kiállított díszoklevelet, a Pro Urbe díjat, valamint a Törökszentmiklósért Emlékérmet a polgármester a Város Napján ünnepélyes keretek között adja át.

Minden évben legkésőbb november 30-ig tehetnek javaslatot a „Törökszentmiklós Város Közművelődési díj” kitüntetés adományozására.

A díj odaítéléséről – a polgármester előterjesztése alapján – a Képviselő-testület dönt. A díjat a polgármester ünnepélyes keretek között adja át a Magyar Kultúra Napján.

A részletes pályázati kiírást, a javaslat feltételeit, kritériumait, a letölthető ajánlóívet megtalálják lentebb, a kapcsolódó dokumentumok között. 

A javaslatnak tartalmaznia kell a díjazásra javasolt személy, közösség munkásságának, tevékenységének elismerésére méltó eredményeit, természetes személyazonosító adatait ( születési név, születési hely, idő, anyja neve), és a javaslat indoklását.

Érdeklődni a Szervezési Osztály 127-es irodájában Viski-Latorné Dögei Edit közművelődési referensnél lehet.

Szóljon hozzá!