2024.10.16.
CímlapÖnkormányzat

Bana Gergő (1982-2024)

A Városháza épületére kitűzött fekete lobogó sajnos azt jelzi, hogy ismét búcsút kellett vennünk egy köztisztviselő kollégánktól. Egy fiatalembertől, aki még élete derekán járt, és akinek még bőven lett volna tennivalója ebben az életben.

Bana Gergő a Bercsényi Miklós Gimnáziumban tett érettségit követően építészmérnöki diplomáját a Debreceni Egyetem Műszaki Karán szerezte meg 2009-ben. Végzettségének megszerzése alatt már a Polgármesteri Hivatal alkalmazottja volt, majd miután a főiskolai tanulmányait befejezte, építéshatósági ügyintézőként tevékenykedett a hivatal és a város érdekeinek érvényesítéséért.

2016-ban a közszolgálati jogviszonya megszüntetésre került, mivel Gergő máshol is szerette volna kipróbálni a magát és egy pár hónapot töltött a Jász Modul Kft.-nél, azonban visszahúzta a szíve előző munkahelyére, így 2017. januárjától beruházási ügyintézőként ismét a hivatal létszámát erősítette.

Gergő igazi életvidám, örökmozgó és nagyon szorgos fiatalember volt, két gyönyörű kislány, Bianka és Blanka édesapja.

Aktív munkája alatt idén az egészségi állapota gyorsan romlani kezdett és mindenkit lesújtott néhány hetes betegségét követő elhunyta.

Ember maradt a nehéz helyzetekben, mindig számíthattunk rá és ő mindig minden helyzetben a megoldást kereste. Életvidámságát nem félt megosztani másokkal, sajátos humorát mindenki kedvelte. A városért rengeteget dolgozott, a projektek, amelyek a különböző intézményeinket, parkunkat, tereinket vagy a sportpályánkhoz kapcsolódott minden szakmai tudását beleadva, a lehetőségeit kiaknázva haladt előre, hogy a megvalósítás a város számára megfelelő legyen. Olyan igazi műszaki ember volt, aki a magánéletében is mindig szeretett új dolgokba belevágni legyen az autószerelés, lakatosság vagy a nagy szenvedélye: a favágás. Igazi közösségi emberként mindenkihez volt egy kedves szava, aki a városi rendezvényeken vagy a munkahelyi csapatépítőkön, kirándulásokon aktív résztvevő volt.

Mindezeket és persze még számos egyéb jó tulajdonságot tudnánk feleleveníteni, amiket igyekszünk megőrizni emlékezetünkben.

Gergő mindent megtett, hogy újra köztünk lehessen, sajnos azonban ezt a harcot elvesztette, ahogy mi is elveszítettük Őt.

Kedves Gergő, nyugodj békében!

Szóljon hozzá!