2024.07.27.
CímlapSportVárosi Média

Folytatta kétfrontos szereplését a Törökszentmiklósi FC

A bajnokság 27. fordulójában Kisújszállásra utazott Gergely Mátyás csapata, a Vármegyei kupa elődöntőjében pedig Tiszaföldvárt fogadta.

A bajnokin hiába voltak meg a helyzetek a miklósi oldalon, nem sikerült gólt szerezni, ráadásul az első félidô hajrájában a hazaiak megszerezték a vezetés. 1-0-nál cseréltek térfelet a csapatok.

A második félidőben nagyon sokáig nem volt gól egyik oldalon sem. A 95. percben Gusztafik Péter betalált, ezzel döntetlenre mentette a meccset.

A vármegyei kupa egyik elődöntőjében Törökszentmiklós-Tiszaföldvár mérkőzést rendeztek. Az idényben eddig nem látott bátorsággal, határozottsággal kezdte a meccset a TFC. Ennek hamar gólban, gólokban is lett eredménye. Az 5. percben Puporka a hosszú kapufához rúgta a szabadot, ahová Gusztafik és Nagy Gábor érkezett, utóbbi juttatta a kapuba a labdát; 1-0. A 10. percben ismét Puporka volt aktív, megharcolt a labdáért, középre adott labdáját Bába Tibor átvette és félmagasan a kapu jobb oldalába lótt; 2-0. A 15. percben egy szöglet után szépített a Tiszaföldvár, 2-1. A 18. percben Puporka egyedül próbálta meg, labdaszerzése után elhúzta a védő mellett, de a kapufát találta el. Percekkel később Mózer tüzelt 20 méterről, kapus védett. A 42.percben vendéghelyzet. A 45. ketten is kiugrottak a támadóharmadban, Buru Zoltán volt jobb helyzetben, még a 16-os előtt túljárt a kilépő kapus eszén, aki a letarolta a miklósi támadót. Buru a földön, a labda a hálóban, a földvári hálóőrnek előbb sárgát mutatott Czékus játékvezető, majd a pirosat is. Így ért véget az első félidő.

A második játékrészben az emberhátrányban lévő vendégcsapat birtokolta többet a labdát, inkább a miklósi térfélen folyt a játék. A 81. percben Farkas rárúgta a 4. gólt, amivel gyakorlatilag bebiztosította a győzelmet annak ellenére, hogy a 85.percben a Tiszaföldvár is betalált. 4-2-vel a Törökszentmiklósi FC jutott a döntőbe.

Szóljon hozzá!