2024.05.06.
CímlapSportVárosi Média

Idegenbeli győzelmek a kupában és a bajnokságban is

Szerda-szombat ritmusban folytatta az idényt a TFC felnőtt csapata. Hétközben kupameccset játszottak Tiszaszőlősön, szombaton bajnokit az újonc Tiszagyenda csapatánál.

A kupameccs első percében betalált a vármegye III.-as Tiszaszőlős, de mindössze 14 percet kellett várni az egyenlítésre. Puporka Milán vette be a hazai kaput a 15. percben. Az első játékrész hajrájában Falusi Norbert (40. perc), majd Farkas István (45. perc) is gólt szerez, így félidőben már 1-3. A második játékrész első találatát is a hazaiak jegyezték, de ahogy az első 45 percben is, úgy ebben a játékrészben is érkezett rá 3 miklósi gól, Kóródi Dávid (58. perc), Földi Attila (77. perc) és Vona Ferenc (78. perc), iratkozott fel a góllövőlistára, így magabiztosan jutott tovább Gergely Mátyás csapata.

Szombaton az újonc Tiszagyenda várt a miklósiakra. Talán a vártnál nehezebb meccs lett, mint amire számítottunk. Ezen az összecsapáson is a hazaiak vezettek a 8. perctől. Az első félidőben nem is láthattunk TFC gólt. A 68. percben a csereként beszálló Ladányi Dániel egyenlített, majd a 72. percben a szintén cserejátékosként pályára lépő Farkas István megszerezte a vezetést. A lelkes hazaiak gólja a 74. percben azonban lenullázta az előnyt. Bő 10 perccel a vége előtt Farkas újabb gólja révén ismét vezetett a TFC, ez a vezetés már kitartott a végéig, így Gergely Mátyás csapata továbbra is makulátlan a bajnokságban.

A forduló rangadóján Tiszaföldvár-Mezőtúr 1-3, így már csak 2 csapat 100%-os az osztályban. A tabellán Mezőtúr az első, második a szintén 6 meccses nyerőszériában lévő, de gyengébb gólkülönbséggel rendelkező Törökszentmiklós, harmadik pedig Tiszaföldvár.

Szóljon hozzá!