2024.05.09.
CímlapHírekHírlapÖnkormányzat

Törökszentmiklós is csatlakozik az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozathoz 2023.09.16-22. között

A Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan teljes körű és szinte minden napot érintő programsorozatot valósít meg 2023.09.16-22. között az európai mobilitási hét keretei között. A programok a teljes lakosságot célozzák és érintik. Olyan szemléletformáló, interaktív programokkal készülünk, amely elérik a lakosság széles rétegeit és hatással lehet az életmód/gondolkodás béli változásra.

Egészen kisgyermekkornál, a bölcsődésekkel kezdjük a biztonságos és környezettudatos közlekedésre való nevelést. A már eddig is működő bölcsődéhez csatlakozik az új intézményünk is, így több, mint 100 kisgyermek és szülei vesznek részt 2023.09.20-21-én a bölcsődei autómentes napokon, útlezárásokkal.

Idén is csatlakozik mind a 7 önkormányzati fenntartású óvoda a programokhoz. Autómentes nap, KRESZ és kerékpáros közlekedés biztonsági programok megvalósításával, az energiatakarékos és környezettudatos közlekedést bemutató előadásokkal a hét minden napján. Közel 600 óvodás gyermek és szüleik részesülnek a programokban a 7 tagóvoda helyszínein.

Az általános iskolák közül a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája vesz részt aktívan programjainkban, az általános iskoláskorú gyermekeket és szüleiket mozgósítva az autó nélküli közlekedésre, és a már fentebbi elveket szem előtt tartó szemléletformáló, ügyességi programokkal, valamint a Bicibusz mozgalom népszerűsítésével.

2023.09.17-én valósul meg az V. Alföld Challenge terepakadály és élményfutás, forgalmi lezárásokkal, szemléletformáló programokkal, előadásokkal és természetesen sok-sok mozgással. https://www.facebook.com/profile.php?id=100041947825936

2023. 09.19-én városunk is csatlakozik a Bringás Reggeli mozgalomhoz. Városunk fő útján a Városháza előtt biztosítunk reggelit az arra munkába kerékpározók számára.

2023. 09.22-én Polgármesteri felhívásra hirdetünk Autómentes napot, arra kérve elsősorban az önkormányzati, önkormányzati intézmények, de egész városunk dolgozóit, hogy gépjármű helyett gyalog, vagy kerékpárral érkezzenek munkába!

Szóljon hozzá!