2024.05.01.
CímlapHírekKultúra

Alfától Omegáig

Egészen július 10 – ig lesz látható az Ipolyi Közművelődési Központ Alfától Omegáig című aula kiállítása, mely a szentírás, és a horgolás különleges szeretetét ötvözi. A különleges, horgolt képeket szerintünk mindenkinek látnia kell.

A képek Kupai – Szabó Kornél a Törökszentmiklósi Református Egyházközség lelkipásztorán keresztül jutottak el hozzánk. A történet pedig még 2008 – ban kezdődött, amikor Hajdúhadházon töltötte segédlelkészi éveit. Itt ismerkedett meg Tóth Piroskával, aki a szomszédos gyülekezet tagja volt. És most több mint 10 év távlatából elevenítették fel az ismertséget, és született meg ez a kiállítás. A horgolt csodák 2017 – ben kezdte el készíteni Piroska a reformáció 500. évfordulójára. a képeken templomok, bibliai idézetek, mondatok elevenednek meg.

És miért Alfától Omegáig lett a címe a kiállításnak? Ahogyan Kupai – Szabó Kornél lelkipásztor megfogalmazta: „Az emberi lét valahol kezdődik, valahol majd egyszer véget ér, és ebben a keretben, ebben az idősíkban reménység szerint az ember megtalálja azt az Istent, aki az életet adta, és erre az Istenre általában a templomban szoktunk rátalálni a Szentírás segítségével”

Szóljon hozzá!