2024.07.27.
CímlapHírlap

Szent György Napja Magyarországon a Rendőrség napja

Ez alkalomból rendezett  díszoklevél-átadó eseményre került sor a törökszentmiklósi városháza dísztermében 2023. április 25-én. A rendőrség ünnepe alkalmat kínál munkájuk és szolgálatuk elismerésére.

A rendőrség esetében ez a munka szolgálat, hivatás, felelős kötelezettségvállalás, amely a szolgálatba lépés és a hivatalos eskütételt követően egy életen át meghatározó magatartást kíván és követel. Olyan hivatást jelent, ami egyidős az állammal, nélkülözhetetlen a társadalom életében.

Az ünnepségen jelen volt Markót Imre polgármester, Polgár András alpolgármester, Bajári Attila r. ezredes, kapitányság vezető, dr. Varga Imre jegyző, dr. Ecseki Ildikó aljegyző, valamint az elismerésben részesülő személyek.

A jelenlévőket a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Népzenei Tanszakának műsora köszöntötte. Közreműködtek a Miklósi Nyiventyűsök: énekkel Süveges-Szabó Luca, Buru Anna, Kazinczi Ferenc, Kazinczi Péter és Ratkai Luca hegedűn. Nagybőgőn közreműködött Székely Lehel. Felkészítő tanáruk Péter Izabella, a népzenei tanszak vezetője.

Törökszentmiklós város közrendjének, közbiztonságának megőrzése érdekében végzett eredményes munkájáért díszoklevelet vett át:

  • Bojsza Brigitta r. törzszászlós, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság, Rendészeti Osztálya dolgozója, a Szabálysértési Előkészítő Csoport csoportvezetője.
  • Fenyvesi Zsófia Anikó, a Rendészeti Osztály Igazgatásrendészeti Alosztálya dolgozója, ügyviteli előadó.
  • Némethné Varga Zsuzsanna rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, az Igazgatásrendészeti Alosztály alosztályvezetője.
  • Simai Ferenc címzetes rendőr törzszászlós, a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Nyomozó Alosztály nyomozója.

Az elismerő díszokleveleket Markót Imre polgármester és Polgár András alpolgármester adta át.

Viski-Latorné Dögei Edit

Szóljon hozzá!