2024.04.26.
CímlapHírek

Idén sem lehet horgászni a Bicskás – tavon

A tavasz és az igazi jó idő beköszöntével együtt jár, hogy az utakon megjelennek a motorosok, a vízpartok mellett pedig a horgászok. Ez utóbbival szeretnénk most foglalkozni, mert úgy tűnik nem mindenkinek egyértelmű, hol, hogyan lehet horgászni. Az biztos, hogy Törökszentmiklóson a Bicskás – tavon tilos a horgászat. Ezt azonban többen megszegik. Az áprilisi Képviselő – testületi ülésen is téma volt mindez. És nem csak most, hanem az előző években is. Korábban táblák is jelezték, és egyértelművé tették, hogy tilos a horgászat, ezek a táblák viszont jelenleg nincsenek kint. Markót Imre polgármester ígéretet tett, hogy a táblákat hamarosan pótolják. Viszont addig amíg ez megtörténik sem jelenti azt, hogy lehet halat kifogni a Bicskás – tóból.

A tó, és környéke a 2 -es számú választókerülethez tartozik, melynek képviselője – Révi Attila – ebben a témában hívott össze lakossági fórumot 2023. május 8 – ra. A horgászat témájában A Törökszentmiklósi Horgász Egyesülettől kért segítséget. Az egyesület elnöke Kovács Tibor tartott a helyszínen tájékoztatást a szabályokról, lehetőségekről.

És miért is nem lehet a Bicskás – tavon horgászni? Mert üzemi terület, a város csapadékvíz-elvezető rendszerének fontos része. 

Az egyik legeredményesebb sportág ma Magyarországon a horgászat. Több Európa-és Világbajnok sportolónk van, horgász válogatottunk óriási sikereket ér el a Horgász Világjátékokon, akik között szép számmal hölgyek is találhatóak, annak ellenére, hogy legtöbben a férfi lét alappillérére asszociálnak a horgászat szó kapcsán. Saját kultúrája, szertartása van, ahogy a horgászok becserkészik zsákmányukat, nem mellesleg mindez csak komoly törvényi keretek között végezhető. Magyarországon jelenleg 700 ezer horgászengedéllyel rendelkező regisztrált horgász van, közülük több mint 1500 fő a Törökszentmiklósi Horgász egyesület tagja.

Szóljon hozzá!