2024.03.28.
CímlapHírekÖnkormányzat

Pályázatból fejlesztették a keleti városrészt Törökszentmiklóson

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent TOP-4.3.1-16 kódszámú a „Leromlott városi területek rehabilitációja” című pályázati kiírásra benyújtott pályázatával az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 208,265 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert – olvasható a város által kiadott sajtóközleményben. A projekt célja Törökszentmiklós Város keleti (3. sz.) szegregátumának fejlesztésével az e területen jelen lévő társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.

A megvalósítás 100% – os támogatási intenzitás mellett több mint 208 millió forintból valósult meg. A projekt keretében a korábbi szociális célú város rehabilitációs program következő ütemeként a 3. sz. szegregátum további infrastrukturális fejlesztése történt meg. Ennek keretében bontás zajlott le a Kossuth L. u. 9/b. ingatlanon. Ezt követően közösségi teret, és zöldfelületeket alakítottak ki. valamint szolgálati lakást alakítottak ki a Kossuth L. u. 3/5. önkormányzati tulajdonú ingatlanban. Ehhez teljes körűen felújították az épületet, megtörtént a tereprendezés, és a gazdasági épület is megújult, valamint bútorokat szereztek be. Az egyik legnagyobb probléma ebben a városrészben, az illegális hulladéklerakók jelenléte. A pályázatnak köszönhetően egy jelentős részét sikerült felszámolni.

És ahogyan arról már korábban beszámoltunk, közúthálózat fejlesztés is történt. A Szivárvány, a zenész, és a Téglagyár utcákat szilárd burkolattal látták el.

Szóljon hozzá!