2024.09.07.
CímlapHírek

Elindult a Kossuth Lajos utca felújítása

Korábban több fórumon is hírt adtunk arról, hogy az M4 építéséhez kapcsolódóan felújításra kerül majd a Kossuth Lajos utca kivezető szakaszának útburkolata az Orlen (korábban Mol) kúttól egészen a Surjányi csomópont előtt lévő új körforgalomig. A kivitelezés megkezdődött, a kivitelező Duna Aszfalttól, mai napon kaptunk tájékoztatást a munkálatokkal kapcsolatban, miszerint

„ a 42103. jelű Törökszentmiklós bekötő út 0+086 – 2+422 km szelvények közötti szakaszának felújítási munkálatai megkezdődtek.

A burkolatmegerősítés keretében az útburkolat marása és 2 réteg aszfaltburkolat beépítése került megtervezésre. A felújítás részeként a kiemelt szegély cseréje, valamint az útpadka felületének kezelése és helyreállítása is megtörténik. A felújítandó felület egy részén alapcsere is szükségessé válik, ezek a helyszínek a közútkezelő bevonásával kerülnek majd kijelölésre. A szakaszon található autóbusz-megállóhelyek felújítása a Volán Társasággal egyeztetve lett.

Jelenleg a kiemelt szegélysor elbontása és újjáépítése zajlik a kétirányú forgalom fenntartása (illetve szakaszosan, 50 méternél nem hosszabb félpályás lezárás) mellett. A burkolatmarás és aszfaltozás idejére jelzőőrös forgalomirányítás kerül bevezetésre, ami a csatlakozó lakóutcák ideiglenes (rövid időre történő) lezárásával fog járni. A munkaidő végeztével a burkolatfelület vissza lesz adva a járműforgalom részére, a kétirányú forgalom fenntartása újra biztosítottá válik.

A felújítás várható befejezése 2024. augusztus második fele.

DUNA ASZFALT ÚT- ÉS MÉLYÉPÍTŐ Zrt.”

Forrás: Markót Imre facebook oldala

Szóljon hozzá!